Stay Strong EXO! The best Leader Suho!

How handsome SUHO

Suho is the longest members who had training period. He practiced for seven years and finally able to do his debut.

600075_342232355857081_1796362559_n

He met twelve boys who eventually became his brother than just a team mate.

tumblr_nbt5nkRRAs1txg3b3o1_500

He always worked hard and even proposed to make Exo saranghaja!as their slogan.

tumblr_inline_mon3hqep581qz4rgp

EXO is the best name ever in his life. A gift given to God for him and twelve brothers at his side.

gfjkl

He is believed to lead his team with Kris.

url

Leading Ten people with different personalities is difficult, but he hold it and continue to work hard.

BHOq6nkCYAAR9Bb.jpg large

Suho is a Guardian who always trying to smile outside while feeling the pain.

7369eaed3398c3df2b00691254ab24ad.jpg

Fans called him as Grandpa because he nag alot. Esp to Baekhyun, Chanyeol and Sehun who has playful side.

tumblr_nckosoZjib1shfiwmo1_500

He comfort every members and take care of them well. He can’t playing well and don’t have a good sense of humor. But, he always try to get closer to all members.

tumblr_n4fvfa0Izz1s4in6so1_400.gif

Sometimes he’s disgusting because of his aegyo. But. that is his charms.

tumblr_mof5qf5gIW1stcyrto4_250tumblr_mof5qf5gIW1stcyrto3_250tumblr_mof5qf5gIW1stcyrto2_250tumblr_mof5qf5gIW1stcyrto1_250

He ever cried at their first winning and Chanyeol call him ‘ugly’ and ask him to stop crying. After that, Yixing comes and hugging him so tightly.

tumblr_moh8ewCecP1rth5wpo2_250

At other their winning, He shared his trophy with his leader-mate, Kris.

url

He said, if he is an oema in EXO, Kris is an appa. The rest is their kids.

tumblr_mov1ifBnMp1s0ar6eo1_500

Suho ever cried at fansign because he remember about his hardness during the training period and all members hug him and comfort him.

19880e5e1a16d970838bbfbc62f2dd88

 He said Kris is the only one of his Canada friend.
url
When EXO winning a large award, all members are excited and they bump into Suho and hug him tightly. They always thankful to their leader and they proud him so much.
tumblr_mo9ehw9hai1rbowoyo1_1280
He always proud because he has Suho beside him.
12
34
56
78
910
Suho and Kris are loving each others like a real brother. Kris run to the sea because Suho ask to do. He stares at puppy eyes Suho and can’t doing anything.
Bnq2Qp0CcAASuti.jpg large

when Kris decides to go, everyone was sad and shocked. All members can’t do everything well and had swollen eyes. They can’t facing the fans to receive the trophy but Suho did it. He stand on the stage alone and give his speech.

url

Everyone said Suho is heartless toward Kris but they didn’t know Suho is the one who feel the pain the most. He hold his pain and keep smiling in front of people. He try to protect EXO and his brothers.

tumblr_moltzjcbB31rmxqu2o3_400

Kris is his leader-mate. His brother. And a friend who he trusted the most. He sharing everything with Kris. Suho is feel sad too, but he didn’t show it because he is the leader. He must to be the strongest person when members was sad. He forcing his self alot.

304045-exo-suho-44.png

And when Luhan go, everyone blame at Suho again because he can’t keep his member and don’t say anything about it.

tumblr_ncaz9iOxLs1tcaadho3_250

You can’t blame Suho because this is Luhan’s choice. Maybe Suho already try to keep Luhan but this is still Luhan’s choice. Suho can’t do anything because this is for Luhan’s happiness. He don’t say anything because he was too shocked about this. He can feel sad too. This is his two times in one years, he losing his brothers. Please don’t blame him, because Suho already try to protect everyone. He is a human too. Just… please trusting Suho… once again.

tumblr_mqrcxomqlh1qhmxnlo2_1280large

Suho is losing his husband and his ideal type.

tumblr_mi4fv5lvvf1qlv0dfo1_500

Baekhyun and Chanyeol, please cheering Suho up.

osrr

Tao and Sehun, please hugging Suho tightly.

large

Xiumin, please give your strength to our Grandpa.

tumblr_mrnfbyDrFN1ri5aypo1_500

Chen, please take care of Suho well.

f

D.O, please listen every Suho’s words. He need a shoulder now.

suho dan kai

Kai, please bring Suho eat Chicken together.

url

Yixing, please healing Suho’s pain.

EXO is one. And always be one. It never change. 6+6 is always be one. Galaxy is our home and we are their star. We Are One!

large

Fakta Donghae and Sehun (HaeHun/SeHae/DongHun)

z7k.pngKyaaa, suthor balik bawa fakta tentang bias author! Seneng banget ternyata dua-duanya deket banget :”) cekidot!

Member Super Junior yang paling dekat dengan Sehun adalah Donghae

          Donghae pernah memposting akun weibonya dengan gambar dan tulisan ‘With SH~ Good night” (SH adalah Se Hun)

      Ini gambarnya : Sehun kaya lagi ngambek >.<

bc0d6404jw1e11no9ebqvj

          Mungkin karena Donghae suka sama anak kecil, makanya dia jadi deket sama Sehun (Sehun adalah magnae di SM bersama Krystal Fx

          Mereka pernah pake kemeja yang sama

1157714_213348652166085_1219843626_n

          Seorang fans mengatakan Donghae dan Sehun masuk ke dalam gedung SM bersama

          Donghae dan Sehun pergi ke pembukaan cafe Yesung ‘Mouse and Rabbit’

donghae-sehun

          Sehun dan Donghae bermain bersama di ending SM Town. Sehun  melingkarkan tangannya di tangan Donghae. Donghae juga menarik baju Sehun

12

34

          Sehun in Grill 5 Taco milik Donghae^^

candypump006

BUho0ahCQAAZczI

      Donghae pernah mengupdate kakaotalk-nya dengan ‘Bruno Mars’ beberapa minggu kemudian ternyata SNSD (YoonSooSun) bawain lagu itu di Romantic Fantasy bareng EXO (HunHoYeol) dan Sehun dipasangin sama Yoona. Karena menurut rumor, Dongahe sama Yoona punya ‘hubungan khusus’ akhirnya netizen nganggep bahwa temen Donghae berarti temen Yoona juga. Secara ngga langsung Sehun deket sama Donghae dan Yoona dan menjadi penghubung antara keduanya. Para Netizen menganggap Sehun adalah ‘YoonHae’s kid’

se-hun-yoona-kai-lu-han-w-live-with-s-m-fashionistas-im-yoona-28494047-640-478

          131017 Sehun datang ke SM trus keluar lima menit setelahnya bersama Donghae. Donghae menyetir untuk Sehun dan tak lama Eunhyuk mengupdate akun twitternya bahwa EXO (Sehun, Kai, Chanyeol, Suho) sedang mentraktir EunHae.

1377536_219249668242650_1544627732_n

     Beberapa HaeHun/SeHae/HunHae/DongHun yang lain….

     Waktu di SM Town, di menit akhir Donghae nyiram Sehun pake air 😄

120818 Donghae with EXO-K's Sehun at #SMTownSeoul ending. ❤

     Masih di SM Town, Donghae kaget waktu Sehun nyiram dia CX (Pembalasan …)

394975_343841752381419_1653235617_n

382076_343841769048084_716128477_n

      Ending SM Town….

fyh

993059_182863495214601_1469237975_n

     Ini gatau Donghae atau Henry. Ada yang bilang Donghae, ada yg bilang Henry

14330_375215472573392_1922295353_n

     Ini di Korea-China Friendship Concert. Awalnya Sehun cuma ngeliatin Donghae yg meluk hyungdeul-nya tapi akhirnya dia datengin Donghae trus ngedempetin sampe akhir (Sehun ngga rela CX) Sehun ngelingkarin tangannya di lengan Donghae trus mereka ngobrol n ketawa bareng.

     Ini waktu di SMA..

2o5taag

BB8hs4JCQAAvG1M.jpg largeNyosor aja dah si Sehun -_-

BEU4WgJCcAAXFbI.jpg largeDeath glare ke Suhu 😄

BEUWICkCEAABmQf.jpg large

j6u7

s3rc

      Donghae serakah -_-

tumblr_mhp4e0ar0R1qeu8qgo1_500ygu.png

url

Di GDA ending…

21409_198093757024908_1121350423_n

Donghae meluk Sehun dari belakang

BAtWoFFCAAECLIj.jpg large

h

tumblr_mgryac7uvo1qbtf5qo2_r1_250

qiev

tumblr_mgryac7uvo1qbtf5qo4_250

tumblr_mijxx8lnEy1rl1ahyo1_500

tumblr_mm5b71qqhB1rl66gqo1_250

tumblr_mm5b71qqhB1rl66gqo2_250

url

Fakta saya susun sendiri dari berbagai sumber, harap sertakan kredit ^^

Perilaku Fans ‘Sasaeng’ EXO

 

0910

‘Sasaeng’ yang biasa menjadi istilah untuk para ‘Penggemar Maniak’ sampai melanggar norma-norma yang berlaku, seperti menganggu privasi idola mereka sampai melakukan kekerasan dan juga kriminalitas. EXO pun tidak lepas dari para sasaeng mereka yang sering kali meresahkan para member dan juga penggemar (normal) mereka bahkan publik sekitar. Seperti foto diatas contohnya, yang diambil ketika Tao memakai handuk mandi di hotel, hal tersebut sudah termasuk pada mengganggu privasi idola. Bahkan ada pula suatu rekaman suara Tao saat berada di kamar mandi hotel yang sedang bernyanyi lagu ‘Crayon’ G-Dragon.

0102

Para penggemar mulai mendorong satu sama lain sampai Luhan terjatuh di bandara. Ketika Luhan terjatuh, mereka tidak menolongnya tetapi malah memegangi badannya sampai Baekhyun yang harus turun tangan untuk menolong Luhan, dan Baekhyun pun terlihat marah terhadap penggemar-penggemar tersebut.

0304

Kai terjatuh karena seorang sasaeng dan melukai kakinya. Para member lainnya sampai harus menolong Kai dan membopongnya karena Kai terlihat sangat kesakitan.

05

Seorang sasaeng memegang lengan D.O. secara erat layaknya seorang teman dekat yang pada kenyataannya bukan.

06Seorang sasaeng dari Cina mengganggu Xiumin ketika di bandara dengan menanyakan hal dengan berkonotasi seksual, ia bertanya kepada Xiumin bagaimana perasaannya tidur dengan Luhan dan apakah Luhan memperlakukannya dengan baik di malam hari. Karena Xiumin tidak mengerti bahasa Mandarin, Luhan terlihat sangat marah kepada sasaeng tersebut dan menarik tangan Xiumin bersamanya dan menjauhkannya dari sasaeng tersebut.

07D.O. terlihat baru saja ingin jalan keluar secara santai, lalu sontak merasa terkejut dan melarikan diri saat melihat ada sasaeng yang menunggunya.

08

Daerah di dekat mata D.O. terluka akibat terpukul oleh kamera DSLR seorang penggemar/sasaeng. Di dalam gif tersebut D.O. pun terlihat mengungkapkan rasa sakitnya dengan mengucapkan “Sakit” ketika Kai mengecek kondisinya.

Melihat kumpulan dari perilaku-perilaku sasaeng EXO ini, para netizen pun mengomentari “Aku sangat kasihan melihat D.O. pada saat ia melarikan diri ketakutan. Mereka menjadi penyanyi karena mereka menyukai menyanyi, tetapi aku berpikir apabila harus berurusan dengan orang-orang semacam itu membuatku ingin mengundurkan diri.” “Bayangkan betapa takutnya D.O. saat ia dengan nyamannya berjalan keluar lalu tiba-tiba ada orang yang menunggunya memegang kamera.” “Apakah sasaeng tidak mempunyai otak? Bagaimana bisa perempuan itu dengan santainya memegang lengan D.O. secara erat, dan bisa terlihat bahwa D.O. terlihat sangat tidak nyaman.” “Harus ada hukum untuk mengurus sasaeng-sasaeng ini.” “Aku dengar juga ada yang mengikuti mereka sampai ke toilet umum, sangat tidak pantas untuk disebut sebagai penggemar.” dan lainnya.

source: Pann Nate via netizenbuzz

[STARCAST] ‘EXO Study’ Part 2.

144206906_201381318106mn20hks_t5_48141

‘EXO’ is a rookie boy band who has just turned one year old. EXO is a twin group. It consists of ‘EXO-K’ for the Korean market and ‘EXO-M’ for the Chinese market. They started promotion in Korea with ‘Wolf’ for the first time in June. No wonder that they are not well-known yet in Korea.

It is a different story in China, however. They are superstars. Last year, EXO was awarded with ‘Most Popular Group Award’ and ‘Best Dresser Award’ for the first time as a rookie at China’s largest music awards ‘Yin Yue Feng Yun Bang’. This year again, EXO was awarded with ‘Most Popular Group Award’ for the second year in a row, cementing their position as an undisputed star of these days.

‘EXO-M’ is at the center of the Korean Wave craze. Their performance is totally different from that of ‘EXO-K’. ‘EXO-M’ oozes masculine beauty while the concept of ‘EXO-K’ is a teenaged boy. They emphasize more powerful and fierce vibes. They are appealing to the public with toughness of a manly man.

‘EXO Study’ Part 2 is about ‘EXO-M’ seen from the view of ‘EXO’. The 12 members made a memory board for Kris, Lu Han, Xiumin, Chen, Tao, and Lay of ‘EXO-M’. Each member left comments for the other 11 members. 4W 11R(Who, Where, When, What, 11 Memory Board).

Baca lebih lanjut

[STARCAST] ‘EXO Study’ Part 1

103923856_1

‘EXO’ is currently one of the hottest boy bands in the nation. It has been about a year and a half since they debuted. They fell still more familiar with the word ‘rookie’. Recently, however, they have quickly emerged as idol stars representing the next generation by hitting two homeruns in a row with ‘Wolf’ and ‘Growl’. They always gather countless fans wherever they go, proving that they are the undisputed star of these days.


Their birth is already special. ‘EXO’ is a twin group. It consists of ‘EXO-K’ for the Korean market and ‘EXO-M’ for the Chinese market. They sing same title tracks in Korean and Chinese. All 12 members sometimes gather to promote themselves as ‘EXO’ to show their new charm.  

It is true that you are familiar ‘EXO’, but not with the members. Size is probably an obstacle. It is not easy to see who each member is if you are not a fan. That is why STARCAST prepared ‘EXO Study’. Based on the theme ‘EXO’ as we know vs ‘EXO’ as ‘EXO’ speaks about, this report is split into basics and advanced study.

For your information, STARCAST referred to the memory board of EXO members for the advanced study. Each member left comments for the other 11 members. 4W 11R (Who, Where, When, What, 11 Memory Board). Let us meet ‘EXO-K’ first.

Baca lebih lanjut